Lugnetkyrkan söker medarbetare med inriktning barn och familj

Vill du vara med och forma vår församling för nästa generation?

Vi är en växande församling med ca 500 medlemmar. Vi vill vara en församling för nästa generation, där barn och unga lever i en växande relation med Jesus Kristus. Under en vecka möter vi ca 150 barn och ungdomar i våra lokaler som är väl anpassade och ger goda möjligheter till att utveckla arbetet. Församlingen finns nära högskolan, en gymnasieskola, friluftsområden och ett starkt nationellt sportcentrum.

Vi söker nu en ledare eller pastor för vårt arbete med barn och familjer. Tjänsten är på 80-100 %.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av föreståndare, pastor med inriktning ungdom och pastor med inriktning omsorg och husgrupper. Lugnetkyrkan vill vara en församling som lever i tro, bli igenkända genom kärleken och vara en hoppets röst i vår värld.

Ditt uppdrag kommer att vara

• Att utveckla församlingens barn- och familjeverksamhet
  • Att ha huvudansvar för undervisning och omsorg om barn
  • Att planera och genomföra olika typer av samlingar och läger
  • Att arbeta aktivt för att barnens perspektiv finns med vid planeringen av församlingens verksamhet och gudstjänstliv
  • Att rekrytera, samordna och handleda ideella ledare
  • Att utveckla våra kontakter med andra aktörer i samhället inom området barn och familj
  • Ca 20 % av tjänsten innebär ansvar för vissa övriga administrativa uppgifter

Vem är du?

Du gillar barn. Du har en stark kreativ förmåga och vågar tänka i nya banor. Du är en inspirerande ledare med en tydlig riktning. Du är inlyssnande och lyhörd, har en god kommunikativ förmåga och vill arbeta i team där arbetsuppgifterna varierar och kräver flexibilitet och anpassningsförmåga. Du kan bygga förtroendefulla relationer med såväl kollegor som andra ledare i församlingen. Du vill arbeta för församlingens mål och vision utifrån den teologiska grund som församlingen har.

Kvalifikationer som är meriterande

• Erfarenhet av att arbeta med barn inom församlingsliv, förskola, skola eller liknande
  • Erfarenhet av välfungerande förändrings- och utvecklingsarbete i församling med särskild vikt på barn och familjeverksamhet
  • Teologisk utbildning
  • Pedagogisk utbildning
  • Relevanta ledarskapsutbildningar

Anställningen är en tillsvidareanställning med förtroendearbetstid. Vi tillämpar provanställning. Församlingens är ansluten till Arbetsgivaralliansen och tillämpar kollektivavtalet i branschen. Tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer, kontakta Øyvind Tholvsen, föreståndare i Lugnetkyrkan, oyvind.tholvsen@lugnetkyrkan.se, 070-644 32 27 eller vice ordförande Helene Sedelius h_sedelius@hotmail.com, 070-696 93 34.

Ansökan med CV och personligt brev skickas per e-post till Øyvind Tholvsen, oyvind.tholvsen@lugnetkyrkan.se senast den 30 april. Vi behandlar ansökningar löpande, så vänta inte med din ansökan.