En församling för nästa generation

Hur ska vi vara församling för att nya generationer ska känna sig hemma och vilja vara med? Hur kan vi förmedla evangeliet till människor i vår tid? Detta är stora och viktiga frågor som vi vill belysa i vår konferens.

Konferensen är främst gjort för församlingsledare, barnledare, ungdomsledare och andra ledare i församlingslivet. Vi uppmuntrar er att komma i team från den egna församlingen. Vi vill sporra till förnyelse i den egna församlingen. Då är det oerhörd värdefullt att grupper av ledare får gemensamma input och erfarenheter som utgångspunkt för utvecklingsarbetet framöver.

Fredag
19.00-21:00 Öppningsmöte: “Ge det vidare”. Lovsång. Undervisning med Egil Svartdahl.

Lördag
10.00-12.15 Seminarium med Egil Svartdahl: “En församling för nästa generation.” Fika ingår.

12:15-13:30 Lunch i kyrkan ingår

13.30-14.30 Valbara seminarier
“Råd till unga ledare” – Egil Svartdahl. Endast för ledare under 25 år.
“Att kommunicera tron idag” – Lisa Fredlund.
“Att dela tron till våra barn” – Jeanette Ingemarson.
“En ledares karaktär” – Sune Nordin.

14.30-15.00 Fika ingår

15.00-16.00 Valbara seminarier
“En ledares karaktär”. Sune Nordin. Endast för ledare under 25 år.
“Konkreta sätt att få med barn och familjer i församlingslivet” – Jeanette Ingemarson.
”Hur får vi unga med på tåget?” – Lisa Fredlund med flera.

16:00-17:00 Slutseminiarum
Egil Svartdahl – “Att leda församling i en tid som denna”

11.00-12.30 Gudstjänst med Egil Svartdahl

Talare

Egil Svartdahl – från Filadelfiakyrkan i Oslo. Egil är en uppskattad talare och författare och känd som tv-pastorn i Norge där han gjort många uppskattade program för norska TV2.

Lisa Fredlund – är ledarutvecklare i Evangeliska Frikyrkans Sverigeprogram. Fram tills nyss var hon föreståndare i Östermalmskyrkan i Kristianstad med erfarenhet att jobba med föryngring av en församling i en mångkulturell miljö. Lisa är småbarnsmamma.

Jeanette Ingemarson – kommunikatör, teolog och mamma till fyra barn i åldrarna 9-20 år. Driver tillsammans med sin man Gabriel pod-den: Föräldrapeppen med Nette & Gabbe där de delar med sig av erfarenheter kring relationer, föräldraskap och tro.

Sune Nordin – bor i Upplands Väsby och har nyss blivit pensionär efter att ha varit föreståndare senast i Korskyrkan Uppsala. Han har två barn och fyra barnbarn. Han har ägnat mycket av sitt liv till att stödja yngre ledare som mentor och handledare.

Konferensavgiften inkluderar fika och lunch.

Konferensavgift fredag och lördag
Vuxen 350 kr
Vuxen med i Lugnetkyrkan 250 kr
Ungdom och student 150 kr

Konferensavgift endast lördag
Vuxen 300 kr
Vuxen med i Lugnetkyrkan 200 kr
Ungdom 150 kr

Konferensen görs i samarbete med Studieförbundet Bilda.
Din församling kanske kan få Bilda att ta delar av konferensavgiften. Hör med församlingens kontaktperson hos Bilda.
Avgiften betalas på plats via Swish eller med kort.

Övernattning

I gångavstånd till kyrkan finns Scandic Lugnet Falun. De har ofta bra priser på rum inklusive frukost, särskilt om man bokar i god tid. Se Scandic hotels hemsida för mer information.
Det finns även flera andra hotell centralt i Falun, ca 1,5 km från kyrkan.

Klicka här för att anmäla dig!
Vill du anmäla mer än en person, så klickar du “Skicka in ett annat svar” efter att du skickat en anmälan.