Missa inte När julen kommer till stan lördag 11 december kl 15.00 och kl 19.00!

En konsert fylld med mycket sång, musik, drama och julstämning. Medverkande är bland annat Lugnet Gospel Choir, en dansgrupp, tonåringar och barn, solister m fl. Det blir allt från kända julsånger till gospel, psalmer, carols och mycket annat.
Överskottet från biljettförsäljningen går till ett biståndsprojekt i Centralafrikanska republiken, samt till ”En öppen dörr på julafton” i Lugnetkyrkan! Läs mer om detta längre ner på sidan.
Biljetter hittar du på lugnetkyrkan.se/biljetter. Eventuellt resterande biljetter säljes vid dörren.
*På grund av nya restriktioner kring konserter måste vi planera för en annan möblering än vad som visas vid biljettköp. För att slippa hantera COVID-pass så kommer besökarna att spridas ut i salen med 1 meter mellan sällskapen vilket gör att de platser som väljs vid bokning inte kommer att gälla. Vi lovar att göra allt för att ni ska bli nöjda med arrangemanget ändå!

Varmt välkommen till En öppen dörr på Julafton

Vi bjuder in till en traditionell julafton med fin gemenskap, julbord, musik, julevangeliet, Kalle Anka på storskärm, julgodis m.m. Det här är en mångårig Lugnetkyrkan tradition som vi är glada över att fortsätta, en fest med alla åldrar och många nationaliteter.
Anmälan är öppen mellan 1-15 december. Du är anmäld när du e-postat info@lugnetkyrkan.se och fått en bekräftelse på att vi tagit emot din anmälan. Du behöver uppge namn och telefonnummer. Först till kvarn gäller eftersom platserna i år är begränsade till 99 st. God Jul!

 

Sjukhus och kliniker räddar liv

Sjukvården i Centralafrikanska republiken är svårt eftersatt. Flera års militär och politisk kris i landet har lett till en stor mängd internflyktingar, försämrad infrastruktur, stor penningbrist i hushållen och dessutom ett eftersatt jordbruk. Rapporter visar konsekvenser som att många lider av undernäring, inte minst barn. De ekonomiska svårigheterna och det faktum att många potentiella patienter flytt från landet leder även till ett bristande patientunderlag och därmed ekonomiska svårigheter för sjukhuset och klinikerna som EFKs partnerorganisation ADIH driver. Dessa privata vårdinrättningar är viktiga i de delar av landet där statliga vårdinstanser fungerar undermåligt.

För mer information, läs mer på projektets hemsida.